Avatar

12 PAMOKA. JOBO KNYGA

Interactive e-Worksheet

Kindly Shared By:

Country Flag Lithuania

Date Shared: 5 February 2021

Worksheet Type:

Tags Describing Content or Audience:

Worksheet Instructions:

Peržiūrėk filmuką apie Jobo knygą ir išspręsk užduotį. Nepamiršk apačioje įrašyti savo vardo, pavardės ir paspausti "Finish". Sėkmės!

Target Language or Knowledge:

Perskaityk Jobo knygos 38 ir 39 skyrius. Juose Dievas pasakoja Jobui apie Visatos didybę ir parodo, kokia didinga Dievo ranka bei Jo išmintis. Žemiau rasi ištraukas apie Dievo kūrinius, tik kūrinių pavadinimai praleisti. Tau reikės juos teisingai parinkti.
Ištraukos iš Jobo knygos 38 skyriaus: Kur buvai, kai Aš dėjau _žemės_ pamatus? Atsakyk, jei supranti. Kas uždarė _jūros_ duris, kai ji veržėsi, tarsi išeidama iš įsčių? Ar kada nors savo gyvenime įsakei _rytui_ ir nurodei _aušrai_ jos vietą, kad ji, pasiekus žemės pakraščius, nukratytų nedorėlius nuo jos? Ar kada pasiekei _jūros_ šaltinius ir vaikštinėjai tyrinėdamas _gelmes?_ Ar _mirties_ vartai tau buvo atverti, ar matei mirties šešėlio duris? Kur yra kelias į _šviesą,_ kur gyvena _tamsa?_ Ar buvai nuėjęs į _sniego_ sandėlius ir sandėlius _krušos,_ kurią laikau sielvarto metui, karo ir kovos dienai? Kas nustatė _lietui_ ir _žaibui_ kryptį, kad lytų negyvenamose vietose, _dykumose,_ kur nėra žmonių, drėkintų tuščią ir apleistą žemę, kad želtų _žolė?_ Ar _lietus_ turi tėvą? Kas pagimdė _rasos_ lašus? Kur gimė _ledas?_ Kas pagimdė _šerkšną_ po dangumi? Kodėl _vanduo_ sukietėja į akmenį ir _gelmių_ paviršius užšąla? Ar gali surišti _Sietyno_ raiščius ir atrišti _Oriono?_ Ar gali liepti užtekėti _Zodiakui_ ir _Grįžulo_ ratams jų laiku? Ar pažįsti _dangaus_ nuostatus ir gali juos pritaikyti _žemei?_ Ar gali įsakyti _debesiui,_ kad jo srovės išsilietų ant tavęs? Ar gali pasiųsti _žaibus,_ kad jie išeitų, sakydami: 'Štai mes čia'? Kas įdėjo išmintį į _širdį_ ir davė supratimą _protui?_ Ištraukos iš Jobo knygos 39 skyriaus: Kas leido laukiniam _asilui_ laisvai bėgioti ir kas atrišo jo pančius? Ar _stumbras_ tau tarnaus, ar jis stovės naktį prie tavo ėdžių? Ar tu davei _povui_ gražius sparnus ir plunksnas bei sparnus _stručiui?_ Ar tu suteikei _žirgui_ stiprybės? Ar papuošei jo sprandą karčiais? Ar tavo išmintimi pakyla _sakalas,_ išskleidžia savo sparnus ir skrenda link pietų? Ar tavo įsakymu sklando _erelis_ ir krauna savo lizdą aukštumose?

Discussion Be the first to comment about this worksheet.

Avatar

5 February 2021

Egluzhe Author Country Flag

JOBO KNYGA

Please log in to post a comment.

Published by Quickworksheets


To customize this activity...

Use as Template for New Worksheet

To claim that this member-shared worksheet infringes upon your copyright please read these instructions on submitting a takedown request.